Distribuie :

Conferință DIPLOMAȚIA DEZVOLTĂRII DURABILE – Zexe Herăstru

Președintele Camerei de Diplomație Comercială cu Statul Qatar a participat vineri, 18 noiembrie 2022, la Conferința DIPLOMAȚIA DEZVOLTĂRII DURABILE – Noua provocare a diplomației tradiționale, organizată de Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, într-o locație specială Zexe Herăstrău.

Evenimentul a fost prezidat de Președintele UCCBR, domnul Nasty Vlădoiu, al cărui mesaj în discursul de deschidere a evenimentului a fost cu privire la inițiativa înființării Institutului pentru Diplomația Dezvoltării Durabile.

Alte discursuri în deschiderea evenimentului au fost ținute de E.S. domnul Han Chunlin – Ambasador extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, E.S. domnul Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România, cu un discurs despre răspunsul diplomației la provocările actuale, E.S. domnul Ihor Prokopchuk – Ambasador extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, E.S. domnul Stefan Tomašević– Ambasador extraordinar și Plenipotențiar al Serbiei în România.

Sesiunea de discursuri a fost urmată de ceremonia de înmânare a Ordinului UCCBR „JOSE IACOBESCU” anumitor ambasadori străini acreditați la București și altor înalți oficiali români.

La eveniment au participat aproximativ 50 de șefi ai misiunilor diplomatice și membri ai corpului diplomatic acreditat la București, precum și peste 70 de înalți oficiali români, președinții camerelor de comerț bilaterale și ai camerelor de diplomație comercială.

De asemenea, la eveniment au mai participat, ambasadori și reprezentanți ai următoarelor țări: Cuba, Egipt, Republica Elenă, Irlanda, Tunisia, Libia, Turkmenistan, Bosnia și Hertegovina, Armenia, Statul Palestina (Ministru Consilier), Indonezia (Ministru Consilier), Nigeria (Consilier) Irak (consilier) ș.a.

Ziua de 18 noiembrie a marcat și celebrarea zilei de naștere a Președintelui Fondator al UCCBR, domnul Jose Iacobescu, căruia i-a fost conferit Ordinul UCCBR pentru împlinirea celor 90 de ani.

Showul live la eveniment a fost oferit de Flavius Teodosiu (TheSaxMan), împreună cu Nicolae Voiculeț & Band.

Articolele noastre

Noutăți